Cum cauţi un medicament pe Optimerix şi ce alternative de preţ poţi primi?

Aplicaţia Optimerix îţi oferă posibilitatea să cauţi un medicament şi să afli care sunt cele mai mici preţuri pentru substanţa activă pe care medicul ţi-a prescris-o.

În acest demo, îţi arătăm cum poţi face acest lucru. Am ales un medicament foarte des folosit în tratarea infecţiilor. Este vorba de penicilină.

Ce sunt penicilinele?

Penicilinele reprezintă un grup de antibiotice derivate din speciile de fungi din genul Penicillium. Prima specie de penicilină a fost descoperită în anul 1928 de către Alexander Fleming, iar până atunci bolile infecţioase erau de multe ori mortale. În aproape 100 de ani de la descoperirea făcută de renumitul medic, penicilina a salvat sute de milioane de vieţi.

În prezent, penicilina se foloseşte injectabil (penicilina G), fie sub formă de comprimate/ pastile (penicilina V). Antibioticul are un spectru relativ restrâns, acţionând împotriva germenilor gram-pozitivi, cum sunt bacilul difteriei, gonococul, listeria, meningococul, pneumococul, stafilococul sau streptococul. De asemenea, penicilina se recomandă în tratamentul unor infecţii: meningita, pneumonia, faringita, bronşita, amigdalita, endocardita bacteriană, sifilisul, blenoragia şi în reumatismul articular acut.

Nu luaţi penicilină fără recomandarea medicului!

Atenţie! Nu lua medicamente care conţin penicilină fără recomandarea medicului! Chiar dacă suferiţi de o infecţie menționată în lista de mai sus, în urma unei administrării necorespunzătoare, unele tulpini de bacterii au dezvoltat rezistenţă la penicilină. Din acest motiv, este indicat să se realizeze o antibiogramă înainte de administrare oricărui antibiotic.

Citeşte şi Tratamentul cu antibiotice: Când trebuie luate şi când ar fi bine să le evităm?

Cum poţi căuta penicilina cu ajutorul Optimerix?

Deschide aplicaţia şi alege opţiunea "Reţetă simplă". Aici ai opţiunea să cauţi denumirea medicamentului sau substanţa activă.

Dă click pe "caută medicament" şi scrie "penicilină".

Îţi vor apărea o lista de medicamente care conţin penicilină, care au preţuri extrem de diferite. Acestea variază de la câteva sute de lei, pentru penicilina injectabile la doar 4-20 de lei pentru penicilina comprimate.

Poţi ordona preţurile în funcţie de "Relevanţă", "Cel mai ieftin produs" sau "Cel mai scump produs". Însă, înainte de asta, trebuie să aplici o serie de filtre pentru a găsi exact medicamentul pe care medicul ți l-a prescris. În primul rând trebuie să alegi concentraţia, în funcţie valoarea pe care o ai trecută pe reţetă, după aceea substanţa activă şi forma farmaceutică (comprimate filmate, pulbere pentru soluţie injectabilă sau suspensie orală). După aceea, trebuie să alegi forma de prescriere.

După ce ai făcut toate aceste setări vei primi lista cu produse disponibile în România şi preţurile pentru fiecare medicament.

Alege produsul care este potrivit pentru tine şi mergi la farmacie cu "lecţia" pregătită!

Dacă nu ai instalat încă aplicaţia Optimerix, o găseşti în Google Play şi AppStore.

cautare-medicament-aplicatie.jpg